Руската армия щурмува село Ягодное в северните покрайнини на Бахмут. Превземането на Берховка от бойците на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ сериозно влоши ситуацията за въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на този театър на военните действия, пише в последната си сводка за продължаващите месеци боеве за града "Рибар“.

Съгласно информацията от военните кореспонденти на място, щурмови отряди на ЧВК "Вагнер" са изтласкали на 25-и стрелкови батальон на ВСУ на Украйна до покрайнините на Ягодное – сега населеното място практически е под контрола на руски части.

На запад от Берховка се водят боеве във вилните зони край Дубово-Василевка. Украинското командване се опитва да задържи селото: огневата подкрепа на защитниците се осигурява от оръдия и реактивна артилерия от Богдановка. Доминиращите хълмове на север от Дубово-Василевка обаче вече се контролират от вагнеровците, така че за ВСУ става все по-трудно да запазят този район, се отбелязва в материала.

На север сблъсъците продължават на линията Зализнянское-Васюковка, както и в посока Орехово-Василовка. Според информацията на "Рибар“, украински части са се опитали да ударят фланга на настъпващата група руски войски от Минковка и да отвоюват участък от пътя към Славянск, но силите на ЧВК "Вагнер" са отблъснали атаката.

В Бахмут се водят позиционни битки. Руските части са съсредоточили огъня в източните покрайнини на града в района на Забахмутовка и са се укрепили в квартала, съседен на улица "Щедрая". На югозапад щурмовите отряди навлизат в крайградските райони.

В сводката се отбелязва, че в югозападната част на Бахмут щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер“ са подновили настъплението си към Красное и по посока на пътя за Константиновка. Сега боевете се водят в покрайнините на населеното място, въоръжените сили на Украйна използват щурмови самолети за сдържане на руските части.