Жител на Битоля, заподозрян за участие в нападението срещу Християн Пендиков, е задържан от полицията в Охрид, съобщава македонската информационна агенция "Макфакс“, като уточнява, че той е уличен в нанасяне на тежка тежка телесна повреда в резултат на побоя.

"На 21.02.2023 г. в 17:00 часа полицаи от СВР Охрид лишиха от свобода Б.А.(23 г.) от Битоля. Той бе издирван със заповед поради наличие на основания за извършено престъпление "тежка телесна повреда" по чл.131 от Наказателния кодекс. Задържан е в полицейското управление и ще бъде предаден на компетентно РПУ“, съобщиха за "Макфакс“ от МВР на Северна Македония.

За ареста съобщиха първо от българската Фондация "Македония". Те публикуваха и снимка на задържания битолчанин.

"Вторият нападател на Християн се предаде късно снощи в полицията в Охрид – това е Борче Ангелов от Битоля. Той е заплашен с арест, ако съдът в Охрид не реши да го освободи, както определи за първия нападател Илия Спасески. Има и трети нападател, не знаем кой, както и дали полицията в Охрид го издирва“, написаха във "Фейсбук“ от Фондация "Македония“.

Производство за нападение срещу Пендиков до момента е образувано срещу едно лице, задържано за 30 дни. Той ще бъде съден в Охридския съд, а заседанията ще започнат следващата седмица.