Следственият комитет на Русия съобщи, че по подозрение за участие в експлозията в кафене в Санкт Петербург следователите, съвместно с оперативните служби, са задържали Дария Трепова. Тя е заподозряна за убийството на военния кореспондент Владлен Татарски, пише "Коммерсанть“.

"По подозрение за участие във взрива в кафене в Санкт Петербург служители на руския Следствен комитет, съвместно с оперативни служби, задържаха Дария Трепова“, се казва в съобщение на Следствения комитет в Telegram.

Вестник "Фонтанка" съобщи, че тя е била задържана в нает преди това апартамент в квартал Виборгски в Санкт Петербург.

Припомняме, че в неделя вечерта в Санкт Петербург в хода на терористично нападение е взривено кафе, в което се е провеждала "творческа вечер“ на изтъкнатия руски военен кореспндент Владлен Татарски. Един човек е загинал – самият Татарски, а още шестима души са ранени.

Според руските медии, Татарски е ликвидиран със статуетка, която му е поднесена от негова "почитателка“.

Никой все още не е поел публично отговорност, но заподозряна е Украйна. Правят се сравнения с убийството през август миналата година на Даря Дугина. Тя беше убита, когато експлозивно устройство с дистанционно управление, поставено в нейния джип, избухна, докато тя шофираше в покрайнините на Москва.