Легендата на снукъра Рони О'Съливан доказа, че е човек от народа, когато беше забелязан от фен преди рекордната си победа на Първенството на Обединеното кралство, пише най-популярното мъжко списание LADBible.

Два дни преди да навърши 48 години, той стана най-възрастният победител в турнира благодарение на победата си с 10-7 над Дин Джунхуей в неделя (3 декември).

Той осигури осмата си титла в Йорк три десетилетия, след като стана най-младият играч, спечелил в залата Крусибъл, когато беше само на 17 години.

О'Съливан, известен като "Ракетата Рони", спечели с четири халф-сенчъри и два сенчъри брейка и прибра голямата награда от 250 хиляди британски лири (570 хиляди лева).

Той вече е смятан за един от най-успешните играчи в историята на спорта, но последната му победа беше само черешката на тортата на една невероятна кариера.

Бихте си представили, че настоящият номер едно в света има планирани епични празненства, особено след като последната му победа дойде точно навръх рождения му ден.

Но О'Съливан предпочита да отбележи събитието по много по-прост начин - като започне с "два сникърса".

Преди началото на турнира той каза, че би се радвал да почете победата си с малко шоколад, "пакет чипс и диетична кока-кола по магистралата на път за вкъщи“.

Изглежда, че въпреки славата си, О'Съливан също не се срамува да използва обществения транспорт, докато беше на разходка в Йорк в петък (1 декември) - и той предпочете да дръпне цигара, вместо да похапва любимите си лакомства.

Развълнуван фен го забеляза, въпреки дегизировката, на автобусна спирка и се втурна към него, за да насърчи шампиона по снукър.

Прегръщайки О'Съливан, развълнуваният тип възкликна: "Вижте кой е тук! Моят Рони О'Съливан, звездата. Моето благословено момче, световната легенда, шампиона по снукър. Той е точно тук, приятелю“.

"О, боже мой, не мога да повярвам, че те срещнах, нали знаеш. Търсех те. Благословен да си!“

Въпреки че беше малко срамежлив пред камерата, О'Съливан изглеждаше доста доволен от похвалата, която получи на тротоара – независимо че това прекъсна пушенето на цигарата му.

Потребителите на социалните медии не можеха да повярват, че той чака автобус, въпреки всичките пари, които има в банката - особено сега, когато идват още 250 хиляди лири.

Един от тях написа: "Най-добрият играч на снукър и един от най-добрите британски спортисти на всички времена, който току-що получи чек за 250 хиляди вчера, видян на автобусна спирка с фас“.

Друг добави: "Истински спортист и човек от народа“.

рети написа: "Много, много хубав човек. Вижте колко е скромен."

Четвърти се включи: "Ти си един късметлия, приятел... той е абсолютна легенда.“

А пети коментира: "Той е толкова земен. Най-великият за всички времена".

Други споделиха възхищението си от откровения клип и определиха О'Съливан за "герой" и "топ пич".