Румънците, на които преди това са били издадени входни визи за Съединените американски щати, могат да ги подновят без интервю, съобщи посолството на САЩ в Букурещ в четвъртък. 

"Дипломатическата мисия в Букурещ насърчава програма за подновяване на визите без интервю с цел одобряване на рекорден брой визи за отговарящи на условията румънски граждани през фискалната 2024 година". 

Тази програма позволява на кандидатите, които вече са получили визи, да ги подновят, без да се явяват на ново интервю в посолството. Кандидатите за виза, които искат да се възползват от тази услуга, трябва да посетят страницата "Подновяване на виза", за да научат повече подробности относно специфичните критерии за подновяване на виза без интервю, според източника, цитиран от Agerpres и Digi24, видя "Фокус".

Уеб страницата за насрочване на интервюта на USTravelDocs ще задава на кандидатите поредица от въпроси, които отразяват критериите за допустимост за подновяване на виза. Допуснатите кандидати ще бъдат помолени да отпечатат страницата за потвърждение "Без интервю" и да подадат необходимите документи в един от офисите на куриерската компания в Румъния.

Необходимите документи са: паспорт, страница за потвърждение на формуляр DS-160, скорошни снимки, разписка за визова такса или доказателство за плащане, страница за потвърждение "Без интервю" и съответните документи в зависимост от категорията на заявената виза.