Военният конфликт в Украйна ще приключи веднага щом САЩ и Европейският съюз спрат да предоставят финансова подкрепа на Киев. Това подчерта министър-председателят на Унгария Виктор Орбан в интервю за радио Kossuth, като отбеляза, че смята Украйна за "финансово и икономически несъстоятелна“ държава.

"Украйна е икономически несъществуваща страна и въпросът е дали ние ще спасим Украйна. Веднага щом САЩ и Европейският съюз решат да спрат финансирането на украинската държава, войната ще приключи“, изрази увереност лидерът на кабинета в Будапеща.

"В момента ситуацията е различна: унгарските данъкоплатци също подкрепят Украйна чрез общия европейски бюджет. Затова е лошо, че унгарското малцинство все още бива подлагано на притеснения в Украйна", коментира още Орбан.

По думите му благодарение на финансовата помощ от САЩ и ЕС в Украйна се изплащат пенсии и заплати, работи държавна администрация и функционира здравната система. "Очевидно е, че тази ситуация не може да продължи дълго време“, заключи премиерът.