Властите на КНДР и нейните въоръжени сили може да бъдат посочени като противник в следващата Бяла книга за отбраната на Република Корея, която ще бъде публикувана през януари. Това съобщи агенция Yonhap, позовавайки се на източници.

"Формулировката, в която севернокорейският режим и неговите въоръжени сили се наричат ​​враг, бе включена в проекта на Бяла книга“, разкрива източник на агенцията. Този документ се публикува на всеки две години, настоящата Бяла книга ще бъде първата при новото консервативно правителство на президента Юн Сук-йол. Променящите се изрази, описващи Пхенян в подобни официални материали, бяха включени в списък от 110 задачи за администрацията, които бяха публикувани преди встъпването му в длъжност през май.

По-рано Министерството на националната отбрана на Република Корея разпространи наръчници за обучение на военните, в които въоръжените сили на КНДР са определени като ​​враг. Корекциите на Бялата книга ще дойдат на фона на множество изстрелвания на ракети от Пхенян тази година и артилерийски обстрел на фалшиви цели в морските буферни зони.