Украйна не може да сваля руските свръхзвукови ракети "Кинжал", това съобщава говорителят на командването на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат, цитиран от руската осведомителна агенция ТАСС.

Киев очаква  да получи  американските системи за противовъздушна отбрана Пейтриът (Patriot), но и те "не са панацея", тъй като е необходимо голямо количество от тях, цитират от ТАСС.

"Нашите средства за  противовъздушна отбрана могат да свалят крилати ракети, но за съжаление все още не можем да противодействаме точно на тези, тъй като те летят по балистична траектория. А ние нямаме средства против тях", казва Игнат в ефира на украинския телевизионен канал  "Рада".

Както по-рано днес съобщиха пред журналисти от Министерството на отбрана на Руската федерация,  Въоръжените сили на Русия  са нанесли масиран удар по украински обекти, в отговор на терористичния акт в Брянска област, уточнява ТАСС, като подчертава, че ударът е нанесен включително и със свръхзвукови ракети "Кинжал", по ключови обекти на военната инфраструктура, военни заводи и обекти на енергетиката.