Силно напрежение възникна в Охрид при откриването на българския културен клуб "Цар Борис III", съобщава телевизионният канал "360 степени“.

Демонстрантите хвърляха яйца по клуба, пееха македонския химн, викаха Македония и скандираха срещу името. Пред протестиращите има голям полицейски кордон, който се опитва да попречи на протеста да ескалира.

Членовете на клуба първо наблюдаваха мълчаливо протеста, а след това започнаха да отговарят на протестиращите на български и да развяват знамето на цар Борис III, което от своя страна още повече разгневи публиката.

"Ние не преговаряме с фашисти“, "Фашизмът трябва да падне“, "Ние не сме същите като фашистите, ние сме антифашисти“ бяха само част от транспарантите, носени на протестите в Охрид по повод откриването на български клуб "Цар Борис III".

По време на протестите не спират скандиранията "Фашисти, убийци, татари", които са отправени към присъстващите на откриването на клуба, които са пред входа на сградата.

"А1 он" съобщи, че на протеста е имало и опит за задържане на човек, хвърлил предмет по терасата, на която се намира клубът, но след ожесточената реакция на присъстващите на протеста полицията се е отказала от намерението си.