Съединените щати са предупредили руските власти две седмици преди терористичната атака в "Крокус Сити Хол“, че концертната зала може да се превърне в потенциална цел за нападение. Това изявление беше публикувано от The Washington Post, позовавайки се на американски служители, запознати със ситуацията.

Според събеседниците на изданието, американските власти са информирали руската страна повече от две седмици предварително, че "Крокус Сити Хол“ може да стане възможна мишена за терористи. Според версията, САЩ са предали тези данни на Русия ден преди американското посолство в Москва да издаде предупреждение за възможна терористична атака в руската столица през март.

Длъжностни лица и експерти, с които WP разговаря, смятат, че е необичайно Съединените щати да предоставят конкретна информация за потенциална цел за нападение на Русия, която американски служители смятат за противник. Те казаха, че този ход може да застраши разкриването на източници от разузнаването.

По-рано директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин заяви пред репортери, че е получила определена информация от американска страна за възможни заплахи от терористична атака в "Крокус Сити Хол“, но информацията е била "твърде обща“.