Въоръжените сили на Украйна изпитват значителни трудности в боевете за Бахмут поради липсата на надеждни транспортни пътища, пише американският всекидневник The Wall Street Journal.

Изданието отбелязва,че украинските части "търпят тежки загуби“ главно поради факта, че маршрутите, използвани по-рано за транспортиране на боеприпаси и евакуация на ранените, "вече не са налични“, а алтернативните маршрути, които минават по черните селски пътища, са "непроходими за колесни превозни средства“.

По-рано през деня командващият Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски предупреди, че ситуацията в Бахмут остава тежка. Наемниците на ЧВК "Вагнер" се опитват да пробият отбраната и да се насочат към центъра на града.

"Щурмовите отряди на "Вагнер“ настъпват от няколко посоки, опитвайки се да пробият отбраната на нашите войски и да достигнат централните райони на града“, обясни Сирски, като същевременно увери, че украинските военни продължават да защитават града и "нанасят значителни загуби на врага“.

"Всички вражески опити за превземане на града ще продължат да бъдат отбивани – с танкове, артилерия и друга огнева мощ“, допълни командирът.