Федералното бюро за разследване (ФБР) ще претърси дома на бившия вицепрезидент на САЩ Майкъл Пенс в щата Индиана през следващите дни, съобщава американското издание The Wall Street Journal.

Според източници на редакцията ФБР ще проверява къщата на Пенс за всякакви материали с гриф "секретно". В момента Министерството на правосъдието на САЩ уговаря с правния екип на бившия вицепрезидент кога ще бъде възможно да се извършат претърсванията.

В края на януари бяха открити секретни документи в дома на Пенс в Кармел, Индиана. Според източници на телевизионния канал CNN документите са намерени от неговия адвокат. След това материалите са били предадени на ФБР. По-късно CNN, позовавайки се на източници, разкри, че секретните документи, открити в дома на Пенс, съдържат информация, която му е била необходима при пътувания в чужбина.

През януари също стана известно, че партида секретни документи е открита в сграда на базиран във Вашингтон мозъчен тръст, свързана с настоящия президент на САЩ Джо Байдън. Те датират от времето, когато Байдън е бил вицепрезидент на САЩ. Според Белия дом документите са били открити от адвокатите на държавния глава през ноември 2022 г. Те са били съхранявани в офис пространство, използвано от Байдън от 2017 до 2019 г., преди да обяви кандидатурата си за президентските избори. По-късно секретни документи бяха открити и в дома на Байдън в Уилмингтън.