Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щял да "бомбардира Москва", ако нахлуването на Русия в Украйна бе започнало по време на неговия мандат. Той заяви това по време на предизборната кампания на частно събитие, пише The Washington Post.

Анонимни събеседници на изданието отбелязват, че Тръмп е предположил, че ако е бил президент на САЩ, той "щеше да бомбардира Москва и Пекин, ако Руската федерация нахлуе в Украйна или Китай нападне Тайван“. Забележките изненадаха някои от дарителите на кампанията му.

Журналистите добавят, че като цяло по време на предизборни събития Тръмп говори за външната политика и темите, които обсъжда на митинги, а именно инфлацията и имиграцията.

"Докато поддръжниците на Джо Байдън в Холивуд и Силиконовата долина се въздържат от подкрепа за катастрофалната кампания на Байдън, донорите в цялата страна максимизират усилията си за преизбирането на президента Тръмп, тъй като осъзнават, че не можем да си позволим още четири години ужасна политика на Джо Байдън“, заяви говорителката на Тръмп Каролайн Левит в изявление.