В Белгородска област на Русия снощи е избухнал взрив в село Майски. По предварителни данни сградата на МВР е била атакувана с експлозив, пуснат от дрон. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на rosZMI и местни публикации.

След експлозията една от улиците в Майски е затворена, а на мястото работят служби за спешна помощ.

"Експлозията епричинена от атака с дрон срещу сградата на МВР", пише Telegram канала Baza.

Мрежата съобщава, че преди това местните жители са чули БЛА да лети над селището. В село Комсомолске в района има проблеми с комуникацията след взрива.

В интернет се публикуват и снимки и видео от мястото на инцидента.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков написа в Telegram  за обстрела на Шебекино.

"Има един пострадал, мъж с леки рани на главата и десния крак... ⠀

В Шебекино от осколки от снаряди са повредени покривите на две частни къщи, регистрирани са различни щети и по шест леки автомобила, пътната настилка и е счупен светофар. Има щети по уличния газопровод", е заявил той.

Съобщава се и за повреда на електропровода в село Безлюдивка.

Експлозии в района на Белгород

Вечерта на 26 май, губернаторът е заявил, че "две взривни устройства са били пуснати от дрон" в село Попивка, Красноярузкия район.

"Единият снаряд е детониран, вторият не е. Няма ранени или щети", пише руският служител.

По-рано, на 25 май, Русия обяви "атака с дрон" срещу сградата на "Газпром" в Белгородска област.

Медията припомня, че е имало взрив в сградата на ФСБ в Белгород, Русия, стана известно и за взрива в сградата на Министерството на вътрешните работи - това се случи на фона на операцията на "РДК и ЛСР" (Руският доброволчески корпус и Легион Свобода за Русия) бойци в района на Белгород.

А през нощта на 24 май е имало експлозия край жп гарата в Белгород, местните власти са съобщили, че дрон е хвърлил експлозиви директно на пътя, а в него се е врязала кола.