Локомотив е дерайлирал в района на Брянск заради взривно устройство, избухнало на релсите, съобщи губернаторът на региона Александър Богомаз в канала си в Telegram, цитиран от РИА Новости.

"Неидентифицирано взривно устройство е избухнало в района на Унечски на 136 км от жп линията Брянск-Унеча, в резултат на което дерайлира локомотив на товарен влак. Няма жертви", пише той.

Влак, натоварен с петролни продукти, дерайлира в Брянска област в Русия. Преди това това се случи поради подкопаването на ж.п. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на руския канал Baza.

"На коловоза Рассух-Унеч железопътен влак с 60 вагона, натоварен с нефтопродукти и дървен материал, дерайлира поради повреда на платното. По-рано, малко преди тръгването на влака, имаше експлозия на железопътната линия", цитират от медията.

Според медията в момента 7-8 вагона лежат настрани. 

Медията припомня, че в Ленинградска област на Руската федерация неизвестни взривиха опора на електропровод (ЛЕП). Има заплаха от унищожаване на втори, но се твърди, че е разминиран навреме.

На 29 април "памукът" гостува на окупаторите в Севастопол, където се запали петролна база, захранваща нуждите на Черноморския флот на Руската федерация.