В Цетине, историческата столица на Черна гора, близо до Спортния център тази сутрин (20 юни) около 9:10 сутринта е задействано взривно устройство, което е убило двама души и ранило още трима. По оперативни данни на полицията, двамата убити са членове на организираната престъпна група "Шкалярски клан", пише Cetinjski list.

Петър Калуджерович и Драган Роганович са двамата загинали в експлозията, ранените лица са Танасие Тасо Йованович (46), Десанка Вуйович и Михайло Борозан (29).

Според първоначалната информация се предполага, че взривното устройство е поставено под автомобил Mercedes с регистрационен номер PG KH 876. По време на разследването е установено, че взривното устройство е активирано, когато Калуджерович и Роганович влизат в колата.

П.К. загинал на място, а Д.Р. починал от нараняванията си.

Полицейски служители са отишли ​​на място веднага след като са разбрали за инцидента и са обезопасили района.

Поради силата на експлозията са счупени прозорците на сградата на Спортния център и е изкоренено дърво.

"За установяване на всички обстоятелства и факти и изясняване на събитията, служители на полицейската администрация, в координация с Върховната държавна прокуратура в Подгорица, предприемат интензивни следствени мерки и действия, чийто ход и резултат ще бъдат информирани своевременно обществеността", се посочва в съобщение на полицията.

Според оперативни полицейски данни Калуджерович, Роганович и двама от ранените са членове на организираната престъпна група "Шкалярски клан". Роганович и Калуджерович вече са известни на полицията.

По-рано медиите в Черна гора съобщиха, че Роганович е бил ранен на 7 декември 2017 г. около 18:15 часа в Цетине. Когато слизал от колата, неизвестен го прострелял с автомат "Калашников".

По-късно се е появила информация, че опитът за убийството му е организиран от клана "Кавач".

Както медиите писаха тогава, Роганович е боксьор и собственик на кафе-бар "Акапулко".

Твърди се, че той е бил бодигард на Горан Радоман, който е убит в Белград през 2015 г. Радоман е първата жертва на конфликта между клановете "Скаляр" и "Кавач", като се предполага, че е убит заради изчезването на 300 килограма кокаин във Валенсия. До момента в конфликта между тези два клана са загинали десетки хора.

Преди дни председателят на сръбската Скупщина и бивш премиер Ана Бърнабич заяви, че "черногорският клана "Кавач" заплашва живота на сръбския президент Александър Вучич и води медийна кампания срещу него".