Газопровод в руската Ленинградска област се е взривил, съобщи губернаторът Александър Дрозденко в канала си в Телеграм, предава РИА Новости.

"Пожарникари и спасители гасят пожар, възникнал в резултат на експлозия на газопровод между Бернгардовка и Ковальово“, пише той.

Според Дрозденко няма заплаха за населението и разпространение на огъня към жилищните райони. Няма информация и за жертвите. Причините за взрива се установяват.

Според очевидци, преди да избухне пожарът, се е чул силен взрив, предава ТАСС. Отбелязва се, че стълб от дим се вижда в северните райони на Санкт Петербург.

От пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации съобщиха за ТАСС, че съобщението за пожара на 153-ия км на Рябовското шосе е получено в 15:25 московско време (14:25 българско). "При пристигане на мястото, където са били повикани първите огнеборци, е установено, че е имало разхерметизация, последвана от пожар на газопровода. По предварителна информация няма пострадали", казаха от пресслужбата и добавиха, че там не беше заплаха за населените места.