В понеделник сутринта, 25 март, в Киев, който наскоро беше подложен на масирана ракетна атака, отново се чуха поредица от експлозии веднага след началото на предупреждението за въздушно нападение. Киевската градска държавна администрация съобщи, че в столицата работи противовъздушната отбрана, съобщава УНИАН.

Киевската градска държавна администрация добави, че по предварителна информация в резултат на ракетна атака срещу Киев е регистрирано падане на отломки в Печорски район. Нанесени са щети на жилищна сграда. Спешна помощ пътува към мястото.

В същото време председателят на Киевската градска държавна администрация Виталий Кличко заяви, че има спешни повиквания в Печорски, Соломенски и Днепърски райони на столицата. На място са изпратени екипи на Спешна помощ. Данните се уточняват.

Мрежата съобщава за огромен стълб дим върху една от жилищните сгради и много дим над града.

КГВА добавят, че по предварителни данни многоетажна сграда в Печорски район е пострадала в резултат на ракетна атака. Също така, предварително, падащи отломки са регистрирани в районите Соломенски и Днепър. Данните за щетите и пострадалите се изясняват.

Според председателя на Киевската градска държавна администрация Сергей Попко, отломки от ракети са открити в горски пояс в Голосеевския район на града. Няма информация за жертви и щети.

Виталий Кличко уточни, че в район Печорски в резултат на падане на ракетни отломки са причинени разрушения на нежилищна триетажна сграда. Спешна помощ е на място. Сега е открита една жертва. Парамедиците й оказали помощ на място.

КМВА потвърди, че в район Печорски преди това е била повредена многоетажна нежилищна сграда. Без последващо изгаряне. На място работи оперативна служба. По предварителни данни има един пострадал.