Двама души са арестувани в Лестършир, след като повече от 1,6 тона кокаин е открит скрити в дървени въглища, съобщи ирландскиqt вестник The Sunday World.

Голяма операция на Националната агенция за борба с престъпността е насочена към предполагаема организирана престъпна група, която е внесла кокаин на стойност £ 120 милиона (278 милиона лева) в Обединеното кралство.

Офицери от граничните сили, които са работели с Националната агенция за борба с престъпността (NCA), са открили наркотиците на 8 юни, докато са претърсвали контейнер, превозващ 800 чувала дървени въглища, които са пристигнали в пристанището London Gateway на кораб от Панама.

Смята се, че това е първият път, когато кокаин, скрит по този начин, е открит в Обединеното кралство.

Въпреки това, този метод е бил използван от престъпни групировки и преди, използвайки сложен химически процес, за да скрият наркотиците от правоприлагащите органи в пристанищата.

"На15 юни офицери от звеното за въоръжени операции на NCA, подкрепени от въоръжени части от полицията в Лестършър, извършиха контролирана доставка и нахлуха в ферми в Уитуик, Коулвил и Шепшед“, са заявили от NCA.

Това се случи, след като мъжете, 50-годишен от Коалвил и 31-годишен от Нотингам, са арестувани на място в центъра на град Коалвил.