Руските войски са "затънали“ във Волчанск, въпреки броя на задействаните сили и средства за превземането на разположения в Харковска област град. Това поясни в коментира за Укринформ говорителят на Оперативно-стратегическата групировка войски (ОСГВ) "Хортица“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Назар Волошин.

"Противникът е затънал във Вовчанск, въпреки задействаните сили и средства, които непрекъснато се попълват за сметка на части от други направления. Във Вовчанск врагът води неуспешни улични боеве“, подчерта Волошин и допълни, че руската армия не променя тактиката си и без колебание хвърля нови групи пехота под огъня на украинската артилерия.

Военните на Москва се опитват да придвижи части от 11-ти армейски корпус на Руската федерация. А на свой ред украинските части продължават да укрепват позиции и отбранителни линии и да прилагат мерки за засилване на стабилността на отбраната, категоричен бе говорителят на ОСГВ "Хортица“.

Волошин обобщи, че през изминалото денонощие руснаците са продължили с настъпателните действия на Харковското направление, като са регистрирани общо 11 сблъсъка. Боевете се водят по-специално в районите на селищата Тих, Волчанск и Глубокое в Харковска област.