Въоръжени мъже, за които се предполага, че са бойци от наркокартел, нахлуха в мексикански курорт и избиха седмина души, почиващи на плувен басейн, включително дете, съобщава Reuters.

Кадри, широко разпространени в социалните медии, показват последиците от атаката в курорт с палми в малкото градче Кортасар, на около 65 км южно от град Гуанахуато.

Не е ясно кой стои зад стрелбата, при която са убити седемгодишното дете, трима мъже и три жени, заявяват от местния отдел по сигурността на Кортасар. Един човек е тежко ранен в курорта Ла Палма.

През последните години съперничещи наркокартели водят брутални битки за контрол на територията и маршрутите за трафик през щата.

Видеозапис, направен скоро след атаката, показва шокирани възрастни и деца, които минават покрай купища мъртви тела близо до плувен басейн.

"Пристигнаха тежко въоръжени сикариос и ето какво се случи“, казва неидентифициран мъж, използвайки дума за наемни убийци.

"След атаката (нападателите) избягаха, но не преди да нанесат щети на курортния магазин и да вземат охранителните камери и монитора“, се казва в изявление на отдела за сигурност на Кортасар.