Шест деца от детска градина и един възрастен са пострадали при нападение с нож тази сутрин във Френските Алпи, докато са играли на детска площадка, пише Daily Mirror.

Самотен мъж, въоръжен с нож, нападна група деца на възраст около три години в 9:45 сутринта тази сутрин в парк близо до езерото, разкрива анонимен източник от службите за сигурност и местен служител пред AFP.

Неназованият заподозрян "е арестуван благодарение на бързата реакция на силите за сигурност", написа в Twitter министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин.

Сред децата има три в критично състояние, съобщава France Bleu.

Минута мълчание бе спазена в Народното събрание, а френският министър-председател Елизабет Борн е на път към мястото на събитието.,

Дарманин потвърди нападението, като каза: "Няколко души, включително деца, бяха ранени от въоръжен с нож човек на площад в Анси.“

Намушкването е извършено в сектора Пакие, който е широка площадка, граничеща с езерото Анси, в град Анси.

Антоан Арман, член на парламента от Горна Савоя, също осъди "отвратителното“ нападение“

Той продължи: "Отвратително нападение с нож срещу деца на детска площадка в Анси. Все още знаем много малко, но силна подкрепа за жертвите, роднините, правоприлагащите органи и спасителните екипи. Имам предвид вас.“

"Видяхме човек да напада деца, малки, явно това е целта му. След като хората се опитаха да го уплашат, той се отдалечи и се намеси полиция. Той говореше английски. В началото всички мислехме, че е инсценировка, но заради виковете на хората разбрахме, че е реалност, човекът беше объркан“,заяви свидетел на сцената пред France Bleu Pays de Savoie.

Жан-Люк Меланшон, бивш депутат от Националното събрание на Франция, написа в Twitter: "Как е възможно? Да нападаш малките! Да ги ръгаш с нож! Сърцето ни е на парчета, трябва да го изживеем. Към децата нашата болезнена привързаност. Изразяваме цялото си скръбно съчувствие към родителите“.

Президентът на региона Оверн-Рона-Алпи Лоран Вокиез също реагира в Twitter: "Отново ужас. Тази атака срещу деца е върхът на мерзостта. Изказвам пълната си подкрепа за жертвите и техните семейства. Поздравления за нашите полицейски служители за смелостта, която показаха при задържането на нападателя“.