Сръбският президент Александър Вучич се срещна с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, в разговора си с Мицотакис Вучич е подчертал, че Сърбия е твърдо решена да ускори европейския път към ЕС, но че очаква ясни сигнали за подкрепа от страна на Европа по този път, предава Тanjug.

"Заявих недвусмислено на Мицотакис, че Сърбия е твърдо решена да продължи и ускори своя европейски път, че сме благодарни на Гърция за тази подкрепа и че това не е просто формална реч, която политиците произнасят, а е от съществено значение за нашата страна", е коментирал сръбският президент след срещата си с Мицотакис.

"Но също така заявих, че разбирам, че в Европа не винаги са доволни от всички наши ходове, но също така, че в Европа трябва да разберат, че ние също очакваме ясни сигнали за подкрепа към Сърбия по нейния път".

Президентът на Сърбия е съобщил още, че е обсъдил и сътрудничеството в енергийния сектор с гръцкия премиер Кириоакос Мицотакис.

На съвместната пресконференция Вучич е заявил, че теми на разговора са били и сътрудничеството на електроенергийните компании на двете страни, транспорта и инфраструктурата.

"Изграждаме високоскоростна железопътна линия от Белград до Ниш, остава да я прекосим през територията на Северна Македония. Гърция завършва високоскоростната железница до границата със Северна Македония. Това е важно за нас заради нашите туристи, които ще могат да пътуват бързо до Солун", е подчертрал сръбският президент.