Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че страната му никога няма да подкрепи членството на Косово в ООН. Вучич направи изявление след среща с министъра на външните работи на Кралство Швеция Тобиас Билстрьом, предаде сръбският вестник "Политика".

"Говорихме и за ситуацията в Косово и Метохия и аз повторих, за да няма колебания, позицията на Сърбия, че Сърбия ще изпълни казаното, но че няма да подкрепи членството на Косово в ООН и специализираните агенции и институции на ООН. И че ясно информирах всички участници в преговорите и другата страна, и Борел, Лайчак, Солац, Макрон и Блинкен и всички по света, с които разговаряхме.", заяви Александър Вучич.

Той допълни, че е отбелязъл пред госта от Швеция, че има политически трик, който постоянно се използва.

"Нещата вървят така. Днес се навършват 10 години от Брюкселското споразумение. Вие сформирате ССА ( споразумения за стабилизиране и асоцииране) със съществени правомощия, както направихте преди, а Сърбия винаги е държала на думата си и в бъдеще Сърбия ще изпълнява своята част от договорката. Но в това не трябва да има игра, вие трябва да го изпълните и само когато го направите, тогава ние ще изпълним нашата част", посочи Вучич.