"Отворени Балкани“ е призната за положителна регионална инициатива, която вече дава конкретни резултати за компаниите и гражданите, когато става въпрос за европейските свободи за движение на хора, услуги и стоки, заключиха македонският премиер Димитър Ковачевски, сръбският президент Александър Вучич и албанския министър-председател Еди Рама на онлайн среща в сряда в навечерието на срещата на върха на Берлинския процес, която ще се проведе в началото на ноември в Берлин, пише скопското издание "Слободен печат“.

На срещата тримата лидери се договориха да предадат целия положителен опит от "Отворени Балкани" на предстоящата среща на върха на Берлинския процес.

Както съобщи пресслужбата на правителството на югозападната ни съседка, на координационната среща са участвали и вицепремиерът на РСМ Боян Маричич, министърът на външните работи Буяр Османи и президентът на Търговската камара на Северна Македония Бранко Азески.

На онлайн срещата бяха обсъдени и общите позиции на трите държави за ускоряване на изпълнението на текущите инициативи.

В същото време сръбският президент Вучич съобщи в Instagram, че на срещата са обсъдени съвместни стъпки за осигуряване на безопасна зима за гражданите на трите страни, както и предстоящата среща на върха на Берлинския процес.

"Отворени Балкани“ означава мир, просперитет и по-сигурно бъдеще за народите от нашия регион, защото заедно винаги сме по-силни, написа Вучич в профила си в Instagram.