Президентът на Сърбия Александър Вучич говори пред белградската TV Pink за позицията на сръбската армия в света, както и за посещението на Албин Курти в Македония:

"В Северна Македония посещението на Албин Курти е скандал на скандалите, бяха показани символите на Велика Албания, той беше показан като министър-председател на всички албанци, беше открита улица Адем Демачи, великоалбанският сепаратист, който беше ментор на Курти“, посочи сръбският президент.

"Последните данни показват, че сръбската армия е първа в региона. Нашата армия е много по-силна, отколкото беше, но трябва да внимаваме, защото не сме единствените в района, които не сме в НАТО“, добави той.

"Ако не бяхме толкова пъти по-силни, по-мощни в техника, оръжия, знаете ли колко пъти Курти щеше да ни атакува досега? И Шутановац дори забеляза това. Нямаше да атакува само Централна Сърбия, но и Северна Македония и Черна гора. Трябва да внимаваме. Ето защо е важно онези, които подкрепят Курти от Запада, да атакуват Сърбия. Трябва да защитим нашия народ и нашата страна, да приемем компромиси и да направим отстъпки, ако трябва да спасим хората... Хърватия има изключително силна армия...“, заяви той.