Жена загина в окръг Хътчинсън, Тексас, в горския пожар, който бушува в щата през последните няколко дни. Пожарът в щата се превърна във втория по големина в историята на САЩ, след като изпепели 1,1 милиона акра (4,04 милиона декара), пише CBS News.

В Тексас Панхендл стълбовете на лампите вече са разтопени, стълбовете на електропроводите са разцепени наполовина, а къщите и имотите са превърнати в овъглени останки. Пожарът в Смоукхаус Крийк, който избухна в понеделник (26 февруари), оттогава се е разпрострял до 4,04 млн. декара, съобщиха пожарникарите в четвъртък, като бързо се превърна в "най-големия и най-разрушителния" в историята на щата, пише американската медия.

Доброволната противопожарна служба на Западна Одеса е съобщила през нощта, че пожарът, намиращ се в окръг Хътчинсън, се е разраснал, но е локализиран приблизително на 3 процента.

"Сега това е едновременно най-големият и най-разрушителният пожар в историята на Тексас", са написали от отдела във Facebook. "Това е и вторият по големина горски пожар в историята на САЩ."

В сряда Горската служба на Тексас е повишил нивото на готовност за горски пожари в щата до 3 от 5, което означава, че "активността на горските пожари засяга няколко региона на щата в резултат на суша, суха растителност или чести пожароопасни метеорологични явления".

На територията на щата има поне пет активни горски пожара, като най-големият от тях е пожарът в Смоукхаус Крийк. Вторият по големина активен горски пожар от четвъртък е пожарът Уинди Дюс в окръг Мур, който е нараснал до приблизително 574 653 декара и е овладян на 30 процента, според Горската служба.