Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в столицата на САЩ Вашингтон, където ще се срещне с лидерите на ръководената от републиканците Камара на представителите и комисиите по национална сигурност на Камарата, преди да говори пред пълния състав на Сената на САЩ.

По време на посещението си във Вашингтон Володимир Зеленски ще търси нова помощ за борбата си срещу руската агресия сред американските законодатели, пише The Guardian 

Най-важната му среща вероятно ще бъде с лидерите на Републиканската и Демократическата партия в Конгреса на САЩ, където има опасност да бъде блокиран нов многомилиарден пакет от помощи за Киев. Предвижда се той да посети Конгреса.

Зеленски ще се срещне и с американския президент Джо Байдън, а по-късно ще посети Пентагона.

От Белия дом заявиха, че посещението на украинския президент идва в "наистина критичен момент", тъй като бавната контраофанзива на Украйна срещу руските сили продължава до есента.

Байдън "очаква с нетърпение да се запознае с развитието на действията на бойното поле директно от украинския главнокомандващ", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.