След пътуване до Финландия, президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на посещение в Нидерландия. Местни медии вече публикуват кадри от кортежа му. Това съобщава РБК-Украйна с позоваване на NOS.

Журналистите съобщават, че той е летял с правителствен самолет на Нидерландия.

Източници на информационната агенция ANP твърдят, че днес Зеленски трябва да се срещне с холандския премиер Марк Рюте.

Както е известно, това е първото посещение на Зеленски в Нидерландия като глава на украинската държава и едно от малкото му пътувания извън Украйна от началото на пълномащабната война.

Очаква се днес президентът на Украйна да произнесе реч в Хага, озаглавена "Няма мир без справедливост“, а също така да посети Международния наказателен съд в Хага, който разследва престъпления, извършени от Руската федерация по време на войната срещу Украйна.

В същото време точните подробности около посещението на държавния глава в Холандия все още не са известни.

На свой ред холандският експерт по източноевропейските въпроси Боб Дийн изрази мнение за Nieuwsuur, че украинският президент вероятно ще "подчертае важността на справедливостта и репарациите" в Хага, като град на мира и справедливостта, в речта си.

Медията припомня, че вчера президентът на Украйна Володимир Зеленски беше във Финландия. Той посети Хелзинки по покана на своя финландски колега Саули Ниинисто.