След поредната руска атака държавният глава на Украйна Володимир Зеленски обеща да "намерим всички отговорни за руския терор“, цитира думите му информационната агенция Укринформ.

"Вечна памет на всички, чиито животи бяха отнети от руския терор! Светът трябва да спре злото. Разчистването на отломките в Днепър продължава. Всички услуги работят. Ние се борим за всеки човек, всеки живот. Ще намерим всички отговорни за терора. Всеки ще носи отговорност. Максимална!“, написа Зеленски в "Телеграм“.

По-рано бе съобщено, че петима души са загинали, след като ракета е поразила девететажен жилищен блок в Днепър. Това съобщи в "Телеграм“ заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко.

"Към 17:50 часа (местно време) 20 души, включително три деца, са спасени. Петима са убити, 27 души са ранени, включително шест деца, които са хоспитализирани в болници", се пояснява в разпространеното съобщение.

По данни на Тимошенко е избухнал пожар на втория етаж на сградата, който е обхванал площ от 70 квадратни метра. Изгорели са и 15 автомобила. Извършва се оглед на повредените и оцелели части от сградата. Общо на място са изпратени над 230 души и 67 единици техника за справяне със ситуацията. На място работят и психолози от Държавната служба за извънредни ситуации.