Руските сили са пленили 17 украински военнослужещи, попаднали в засада при опит за контранастъпление край Новобахмутовка, съобщи пред ТАСС представител на правоохранителните органи на т.нар. Донецката народна република (ДНР).

"17 военнослужещи от ВСУ бяха пленени близо до Новобахмутовка, където противникът направи нов опит за контранастъпление и попадна в засада от нашите сили“, поясни представител на руските правоохранителните органи в региона.

По думите му пленените са военнослужещи от 28-ма отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна. Частта е изпратена в атака без подходяща артилерийска поддръжка, твърди събеседникът на агенцията.

По-рано представител на силовите структури на региона съобщи за ТАСС, че два украински екипажа на бойни машини на пехотата са се предали на руските сили в района на Авдеевка. Сред предалите се са 10 войници от 110-а отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, сред които има тежко ранени. Командирът на един от взводовете се е обърнал към руските сили за помощ при евакуацията. Той е поискал медицинска помощ за ранените си войници поради отказа на командването на бригадата да се евакуира. По време на преговорите украинският командир е поискал и осигуряване на безопасен коридор. Операцията е приключила успешно.