На 12 март самолет се разби в руския град Иваново. Вероятно става дума за военнотранспортния Ил-76, предава украинският Канал 24, като се позовава на информация на руски Telegram канали.

Руските канали споделят онлайн видеа от падащ самолет. На кадрите се вижда, че първо започват да падат някакви резервни части от самолета, а след това той започва да гори. Предполага се също, че двигателят на Ил-76 може да е паднал, пише украинската медия.

"Във вторник, 12 март, около 13:00 часа московско време (12:00 българско време) военнотранспортен самолет Ил-76 се разби по време на излитане в района на Иваново. Причината за катастрофата на самолета е пожар в един от двигателите". Това съобщават от руското министерство на отбраната, предава рускията Известия.

"Според доклада от мястото причината за катастрофата е пожар в един от двигателите по време на излитане на самолета. Комисия от главното командване на руските въздушнокосмически сили излетя за летището в Иваново за установяване на причините за катастрофата", са посочили от ведомството.