Анди Съркис се завръща в Средната земя, за да играе Ам-гъл в два нови филма "Властелинът на пръстените“, пише Associated Press.

Майкъл Де Лука и Пам Абди от Warner Bros. Motion Picture Group заявиха в четвъртък, че Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс, екипът зад двете предишни трилогии "Властелинът на пръстените“ и "Хобитът“, ще продуцира, а Съркис ще режисира .

"Да, безценно“, заяви Съркис в изявление. "Дойде моментът отново да се впусна в неизвестното с моите скъпи приятели, необикновените и несравними пазители на Средната земя Питър, Фран и Филипа… Просто е твърде вкусно“.

Работното заглавие е "Властелинът на пръстените: Ловът за Ам-гъл“, а Уолш и Бойенс са съавтори на сценария. Сътрудничеството между Warner Bros. и New Line Cinema се очаква да излезе през 2026 г.

Филмите "Властелинът на пръстените" и "Хобитът" са направили близо 6 милиарда долара общо в боксофиса. "Завръщането на краля“ спечели рекордните 11 Оскара, включително за най-добър режисьор и най-добър филм, изравнявайки "Титаник“ и "Бен-Хур“ за най-много спечелени.

Де Лука и Абди излязоха с изявление, че този екип представлява техния ангажимент за отлични постижения в по-нататъшния принос към кинематографичната история на "Властелинът на пръстените“.

Джаксън, Уолш и Бойенс, които са отдадени цял живот на изследване на световете на Дж. Р.Р. Толкин, добавиха, че очакват с нетърпение да пътуват обратно до Средната земя със Съркис, "който има недовършена работа с онзи смрадливец – Ам-гъл!“

Студиото пуска и анимационното фентъзи "Властелинът на пръстените: Войната на Рохиримите“, което пристига в кината през декември.