Руският президент Владимир Путин одобри пускането на движение на малки и празни камиони по автомобилната част на Кримския мост, съобщи пред репортери вицепремиерът Марат Хуснулин, цитиран от ТАСС.

"Вече докладвах на президента за стартирането на движението на малки превозни средства през Кримския мост. Получих одобрението му“, каза Хуснулин.

Той отбеляза, че в момента има разчет за допълнителни мерки за увеличаване на обема на инспекционните услуги и оборудване. Решението за пускане на движение за малки и празни камиони през Кримския мост ще бъде разгледано на следващата комисия, допълни вицепремиерът.

"За да увеличим пропускателната способност, обмисляме възможността за преминаване на малки автомобили с проверка, това са малки камиони и връщане на празни автомобили. Ще разгледаме решението на следващата комисия. Всички инструкции са дадени“, подчерта Хуснулин.

В същото време, според него, все още не се планира пускането на големи превозни средства с голям товар през моста, тъй като има известен риск.

Предсрочно е възстановяването на железопътната част на моста. Решението за възстановяване на втория железопътен коловоз е взето във връзка с перспективата за увеличаване на товарния трафик към Кримския полуостров.