Русия, въпреки усилията на противниците си, несъмнено ще постигне целите си във войната в Украйна. Това увери държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на среща с майките на военнослужещи, които участват във военните действия в Украйна, предава ТАСС.

"[Противниците на Русия] в крайна сметка се опитват да постигнат целите си. А ние трябва да постигнем нашите собствени. И ние ще ги постигнем без съмнение“, подчерта Путин.

Той добави, че противниците на Русия действат в информационното поле, насърчавайки хората към деструктивни действия. Те "опитват се да обезценят благородния импулс за защита на хората в Донбас, Запорожие, Херсон. В информационната сфера също има противник – когато казваш, че се опитваш да убедиш някого в нещо, вкарваш някаква невярна информация, караш го да предприеме някакви действия. Какви действия предизвикват? Предизвикват деструктивни действия, които дискредитират това, за което загина вашият син", каза Путин, обръщайки се към майката на старши лейтенант, загинал по време на военните действия. "Затова е всичко: за да се обезцени това, което правят нашите момчета и да се обезцени нашия, според мен, много благороден импулс да защитим народа в Донбас, Запорожие, Херсон“.