Първото държавно посещение на британския крал Чарлз III и съпругата му в Париж може да бъде провалено заради яростните протести във Франция срещу повишаването на възрастта за пенсиониране, съобщава Sky News.

Каналът отбелязва, че логистиката на пътуването е била преразглеждана няколко дни заради масовите протести във френската столица.

От съображения за сигурност контактът на кралското семейство с обществеността може да бъде ограничен и "въздействието на посещението ще бъде намалено“, се казва в статията.

Също така по улиците на града се е събрало голямо количество несъбран боклук, който също може да провали посещението на краля.

Френски профсъюз обяви тази седмица, че членове на организация, която доставя червени килими, мебели и знамена за обществени сгради, ще отхвърлят неделния прием на краля.

Малко по-рано стана известно, че гала вечерята в чест на посещението на краля на Великобритания Чарлз III във Франция, която трябваше да се проведе следващата седмица във Версай, беше преместена на друго място.

Представители на френските профсъюзи заплашиха да попречат на пристигането на Чарлз III, като организират демонстрация пред двореца Версай.