Пенсиониран войник от специалните сили на армията на САЩ е идентифициран като американския гражданин, убит от руска артилерия в оживения град Бахмут тази седмица, според близък приятел и основател на група с нестопанска цел, работеща в Украйна, пише CNN.

Пенсионираният армейски сержант Никълъс Маймър е бил в сграда в Бахмут, която се е срутила, след като е била ударена от артилерийски огън, според пенсионирания подполковник Пери Блекбърн, основател на организацията с нестопанска цел AFGFree, с която Маймър е работил в Украйна.

Украинците, които са били с Маймер, са си мислели, че той или е бил хванат в капан в рухналата сграда, или е убит от "бараж“ на руски артилерийски огън, отбелязва Блекбърн.

"Те стигнаха до позициите, артилерията започна да удря силно и сградата започна да се руши. Тогава повечето американци и украинци успяха да избягат. За съжаление, Ник не успя да избяга“, заяви още американски приятел на Маймер в Украйна пред CNN.

Потвърждението за смъртта на Маймер идва, след като лидерът на руската частна военна компания Вагнер, Евгений Пригожин, твърди, че показва тялото на американец във видео, публикувано в групата на "Вагнер“ в Telegram във вторник.