Руските войски са настъпили в района на село Вербовое в Запорожка област, съобщи ръководителят на местното обществено движение "Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов пред РИА Новости.

"Благодарение на тактическите успехи през последните 24 часа нашите военни изместиха фронтовата линия с километър западно от село Вербовое към Работино“, каза той.

Според Рогов самото село Вербовое е под контрола на руската армия и опитите за нападение на украински войски тук са потушени.

"Битката за Работино продължава, въпреки усилията на противника да удържи селището на всяка цена“, подчерта Рогов.

По-рано той съобщи, че сблъсъците са се засилили на няколко участъка от фронтовата линия в Запорожка област. Освен Работино, боевете се водят от село Вербовое към Мала Токмачка, както и в района на селата Жеребянка и Пятихатки, североизточно от град Василевка.

Село Работино се намира на фронтовата линия в Запорожка област. Напредъкът на Киев до там бе основното постижение на миналогодишното контранастъпление на украинските въоръжени сили на това направление. Именно за превземането му украинското командване въвежда в битка обучени от НАТО бригади от стратегическия резерв.

В края на февруари Министерството на отбраната на Русия съобщи, че въоръжените сили са консолидирали опорните си пунктове в Работино. Скоро Рогов обяви, че руските военни са овладели южната част на селото. Във вторник той уточни, че две трети от населеното място е в сивата зона.