Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че "посланието от Рамщайн е ясно, международната подкрепа за Украйна нараства", цитира Sky News.

Бен Уолъс призова колегите си министри на отбраната да ускорят доставката на военна помощ в демонстрация на продължаваща международна подкрепа за Украйна.

Министри и представители от 50 държави присъстваха на единадесетата среща на Контактната група по отбраната на Украйна в базата на ВВС на САЩ в Рамщайн, Германия.  

Уолъс заяви, че: "Посланието от Рамщайн е ясно. Международната подкрепа за Украйна нараства. Присъстват повече държави от всякога".

"Даренията се увеличават и доставката им се ускорява. Ние ще стоим до Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", подчерта той.

"Обединеното кралство може да се гордее с нашата подкрепа. Ние предоставяме на безброй смели украинци бойнот обучение, оборудване и боеприпаси, спешно необходими за отблъскване на варварската инвазия на Русия", заяви министърът.

Към днешна дата Обединеното кралство е доставило повече от 10 000 противотанкови ракети, 200 000 артилерийски боеприпаси, стотици зенитни оръдия, самоходни артилерийски установки и повече от 200 000 единици несмъртоносно оборудване.