Британският наемник Хари Грег, който се е сражавал на страната на въоръжените сили на Украйна, посегна на живота си поради посттравматичен стрес след завръщането си от фронтовете у дома си. Това съобщи вестник The Daily Telegraph, позовавайки се на семейството му.

Според тях 25-годишният Грег се е самоубил през декември 2023 г., след като се е върнал от Украйна. Вестникът отбелязва, че британецът, който не е имал военно обучение, е решил да отиде да се бие на страната на украинските въоръжени сили, след като е изслушал реч на тогавашния британски външен министър Лиз Тръс, която каза, че всеки, който направи това, ще се присъедини към "битката за демокрация". Изяснява се, че при завръщането си в родината Грег е страдал от посттравматично стресово разстройство, но семейството му не е успяло да му окаже необходимата помощ.

Миналия декември британецът трябвало да отпразнува рождения си ден с приятели, но те не могли да се свържат с него, а на следващия ден тялото на Грег е открито в къщата му. Според The ​​Telegraph в доклада на съдебния лекар се казва, че наемникът се е самоубил, докато неговите "намерения остават неразкрити“.