В рамките на среща с първия дипломат на Москва Сергей Лавров, завеждащият Службата на Комисията по външни работи към Централния комитет на Комунистическата партия на Китай (ЦК) Ван И заяви, че се надява на "постигане на нови споразумения“, цитира думите на ТАСС.

"Скъпи мой приятелю, готов съм да обменя мнения с вас по въпроси от взаимен интерес и очаквам с нетърпение постигането на нови споразумения“, увери Ван И.

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров е домакин на Ван И за среща, в рамките на която ще обсъдят предложенията на Пекин за мир в Украйна и защитата на интересите на двете страни, уточнява ТАСС.

С посещението в Москва Ван И завършва европейската си обиколка. През изминалата седмица той посети Франция, Италия, Унгария. Освен това той взе участие в 59-ата Мюнхенска конференция по сигурността, в кулоарите на която проведе поредица от срещи, включително с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, британския външен министър Джеймс Клевърли, украинския му колега Дмитрий Кулеба, както и с Върховния представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел.