Наемници от частната военна компания "Вагнер“ на покойния Евгений Пригожин са се върнали на бойното поле в Бахмут, съобщава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на воюващите в района войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Телевизията отбелязва, че за операциите в източната част на страната, където силите на Киев "бавно, но сигурно“ си върнаха десетки квадратни километри, се говори твърде малко в медиите.

"Но ние пробиваме отбранителната линия на руснаците тук и ги удряме добре“, казва един от събеседниците на CNN, който уверява, че бойците на "Вагнер“, осигурили по-голямата част от победите на руснаците при Бахмут, са се завърнали в района – със сменено командване.

"Да, "Вагнер“ също е тук. Бойците им се върнаха се, бързо смениха командирите си и сега отново са тук“, цитира телевизията думите на един от войниците от ВСУ в района.

По думите му присъствието на групата отчасти има за цел да компенсира недостига на персонал от руска страна. "[Русия] събра войски от околните райони и ги доведе тук. Нямат много персонал на място“, казва още войникът.

Друг допълва, че ВСУ непрекъснато променят тактиката си в боевете срещу руснаците.