Жителите на няколко региона в Русия са получили писма от ЧВК "Вагнер" с призиви да се включат в редиците на наемниците, воюващи в Украйна, съобщава германският вестник Die Zeit, като отбелязва, че основателят на компанията Евгений Пригожин е потвърдил автентичността на им.

В отвореното писмо частната военна компания приканва доброволци за военни действия в Украйна, като се подчертава, че кандидатите трябва да са мъже на възраст от 21 до 61 години. Няма изискване те да са отбили военна служба.

"Вагнер“ се рекламират с по-добри условия от тези, които предлага Министерството на отбраната на Руската федерация. Според писмото месечната заплата започва от 240 000 рубли (около 2700 евро). Войниците в редовната армия, от друга страна, получават основна заплата от 195 000 рубли на месец (около 4240 лева), която нараства до 243 000 рубли на командно ниво. Средната заплата в Русия към края на миналата година е малко под 70 000 рубли на месец (около 1500 лева). Освен това групата обещава модерно бойно облекло, най-доброто оборудване и въоръжение, здравни застраховки и застраховки живот, подготовка от висококвалифицирани инструктори.

Отбелязва се, че в битката за Бахмут "Вагнер“ е загубил "много бойци и следователно е зависим от новобранци“. Наскоро Пригожин обяви, че ще се търдят попълнения в цялата страна.