Частите на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ планомерно "изстискват“ въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Бахмут, като методично напредват в чертите на града и сковават противниковите части на другите участъци на фронта.

В северната част на Бахмут продължава атаката на промишлената зона на Артемовския завод за обработка на цветни метали (АЗОМ). В момента боевете се водят в района на Селище в близост до футболния стадион в близост до улица Леваневски, както и в жилищните райони до АЗОМ, пише "Рибар“ в последната си сводка за събитията на фронта.

В южната част на града районите Собачевка и Буденовка са изцяло под руски контрол. Щурмови отряди на ЧВК Вагнер атакуват позициите на украинската армия северно от улиците Широка и Мариуполска.

Освен това руски части са се придвижили на север от централния пазар към улица Нижная и също водят ожесточени битки близо до сградата на градската администрация на Бахмут.

В околностите на Бахмут при Красное, Хромово и Орехово-Василевка продължават позиционните сблъсъци. "Вагнеровци“, с огнева подкрепа от артилерия и авиация, задържат въоръжените сили на Украйна в района, предотвратявайки прехвърлянето на резерви в други направления.