Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да защитават яростно Бахмут, но продължават да губят позиции от руската армия по целия фронт около ключовия град и все по-често дават сигнали за предстоящо изтегляне. В последните часове се появи видео, което можете да видите, от взрияването на железопътня мост над река Бахмутка.

В последната си сводка за събитията в най-горещата точка от руско-укранската война, "Рибар“ съобщава, че северно от Хромово щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" са достигнали западните покрайнини на Бахмут и са се приближили плътно до единствения останал път към града. Схватки има и на хълмовете северно от населеното място.

Освен това украински формирования съобщават, че "вагнеровците" са се доближили до магистралата Часов Яр - Хромово. Руските части са се окопали на половин километър от пътя.

В северната част на Бахмут се водят боеве в района на Илиновка. Също така, бойците на ЧВК "Вагнер" са достигнали кварталите, съседни на местния завод за обработка на цветни метали.

Съгласно информацията от военните кореспонденти на фронта, на запад от завода за шампанско, щурмовите части на "Вагнер“ са подравнили фронтовата линия по улица Щедрая, напредвайки към автогарата близо до бреговете на река Бахмутка. В южната част на Забахмутовка "вагнеровците" се окопават на улица "Борис Гринченко".

В южната част на града руснаците продължават щурма на позициите на ВСУ в районите на Будьоновка и Собачевка. Вагнеровците са успели да настъпят на изток от бившата 2572-ра артилерийска база и да се доближат до територията на училище № 2 и района на Самолет. Там се водят ожесточени боеве и досега за руските части е невъзможно да преодолеят отбраната на украинската армия, пише "Рибар“.

В югозападната част на Бахмут продължават позиционните боеве в близост до магистралата Бахмут-Константиновка, както и в югозападните покрайнини на Красное. Въоръжените сили на Украйна използват оръдия и реактивна артилерия от Ступочек и Богдановка за ограничаване на темповете на настъпление на руските части.

Телеграм-каналът пише още, че една от бригадите на ВСУ е била изведена от зоната на бойните действия в Бахмут заради огромни загуби: три батальона са били практически унищожени , а в една от ротите от 70 души живи остават шестима.