Независимо от значителните успехи на руските войски, към момента заявленията за оперативно обкръжение на Бахмут са преждевременни, съобщава "Рибар“. Въоръжените сили на Украйна продължават да удържат позициите си в този район и контрола над единствения сигурен път за доставки от Часов Яр.

Според последната информация на специалистите, в района на Соледар щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" прочистват село Сакко и Ванцети и околностите, а също така се приближават до Николаевка, в покрайнините на която се водят боеве.

В същото време продължава щурмът на укрепения район на ВСУ в Парасковиевка и Красная гора, където с подкрепата на артилерия руските войски се опитват да пробият отбраната.

Съгласно информацията на "Рибар“, в Бахмут бойците на ЧВК "Вагнер“ са напреднали в месокомбината до улица "Первая Алабастрова“, консолидирали са контрола в района на фабриката за шампанско, а също така са установили контрол над две позиции в Забахмутовка.

В югозападната част на Бахмут руски части са изтласкали формированията на 3-та бригада на ВСУ от горската зона в северозападната част на Клещеевка. Руски напредък се отбелязва и в посока на село Красное.