В сряда Въоръжените сили на Украйна отново нанесоха удари по Кримския полуостров, като изстреляха 12 оперативно-тактически ракети ATACMS. Под обстрел попадна военното летище в Джанкой, където бяха повредени оборудване и една от сградите. Освен това няколко дрона на украинските въоръжени сили бяха свалени над Мордовия и Татарстан, пише "Рибар“.

Както отбелязва Telegram каналът, руснаците също бомбардираха няколко цели на територията на Украйна. В Чернигов е ударен хотел Профсоюзная, на територията на който предполагаемо се е намирал личният състав на 5-ти отделен свързочен полк на Въоръжените сили на Украйна.

На Северско направление руските войски нанасят удари от въздуха и безпилотни самолети по опорни пунктове, жива сила и техника на ВСУ на подстъпите към Виемка, както и в Спорно и Верхнекаменско.

На Бахмутско направление части на руските въоръжени сили щурмуват украински позиции в района на 77-о училище в източните покрайнини на Часов Яр. Украинските въоръжени сили извършват хаотично миниране на изходите от микрорайон Канал към града.

Според информацията на канала, на Авдеевко направление руските части настъпват на линията Уманское - Яснобродовка. А северно от Авдеевка военнослужещи от руските въоръжени сили напредват в посока Новобахмутовка и Очеретино.

Едновременно с това продължават ожесточените боеве за Работино на Запорожкото направление.