Украинските формирования продължават започнатото в събота настъпление на десния фланг на Южния фронт край Кривой Рог, пишат Телеграм-анализаторите от "Рибар“. В хода на танкова атака от посока на Осокоровка ВСУ са успели да освободят Золотая Балка, както и Швеченково и Любимовка.

Украинците имат  значително числено превъзходство в жива сила и танкова техника и са изправени срещу тънките защитни линии на своя противник на редица направления, отбелязват "Рибар“.

В момента продължават боевете по цялата линия на съприкосновение. Въоръжените сили на Украйна се опитват да се придвижат на юг по Днепър към Дудчан и Берислав.

Междувременно в Телеграм се съобщава, че ВС РФ са успели да отхвърлят поредна украинска атака срещу Давидов брод на река Ингулец и Правдино, където "са унищожени десетки единици техника и има голям брой убити и ранени от ВСУ.

По темата се изказа и украинският лидер Володимир Зеленски, който късно в неделя обяви освобождението на Архангелско и Миролюбовка в Херсонска област, предава Reuters.

Зеленски спомена двете населени места, когато благодари във вечерното си обръщение на конкретни подразделения на украинските сили за това, че са се отличили на фронта.

По-рано в обръщението си Зеленски каза, без да дава подробности, че успехът на украинските сили не се ограничава до Лиман в района на Донецк.