Въоръжените сили на Украйна са освободили 12 населени места в Херсонска област, от където руската армия обяви изтеглянето си в сряда, предава УНИАН. Настъпателните операции на украинците продължават.

По време на успешните настъпателни операции на ВСУ в херсонското направление на 9 ноември тази година са освободени 12 населени места: Дудчани, Пятихатки, Борозенское, Садок, Безводное, Ишченко, Костромка, Краснолюбецк, Калиновское, Бобров Кут, Безимянни и Благодатное.

"Настъпателните действия в посоченото направление продължават. Затова от съображения за сигурност на операцията официалното публикуване на резултатите ще бъде по-късно", заявиха от Генералния щаб.

Наскоро въоръжените сили на Украйна възобновиха активното настъпление в посока Херсон, заедно с това руснаците обявиха уж планирано изтегляне на войските си от десния бряг на региона.

Украйна все още не вижда признаци, че врагът е решил да се сбогува с областния център без бой, каза Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария след изявлението на генерал Суровикин.

Според западни анализатори отстъплението на руските войски ще позволи в следващите дни или седмици Херсонска област да бъде освободена до река Днепър.