Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр обясни какво се крие зад думите "боевете продължават в Бахмут" и как военното ръководство на страната взема оперативни решения, пише "Украинская правда“, цитирайки съобщение на заместник-министъра на отбраната Анна Маляр.

Тя реши да "отвори малко завесата - какво се крие зад думите "продължават боевете в Бахмут" и как се вземат оперативни решения. От това, което военните позволиха“.

По-специално Маляр посочва, че боевете са придружени от сериозна аналитична работа от голям брой хора. Решенията се вземат на базата на цялостен анализ и изчисления на вероятното развитие на ситуацията.

В същото време оперативната обстановка на място се следи и докладва в щаба 24/7; щабът непрекъснато анализира действията на противника и динамиката на промяната на обстановката по много критерии; въз основа на получените данни щабът прогнозира вероятни заплахи и действия на противника

"Оперативната информация и направените анализи непрекъснато се докладват на командването на оперативно-стратегическа група войски "Хортица“, в чиято зона на отговорност сега се намира Бахмутското направление.

Командването, въз основа на анализ на промените в обстановката, прогнози за действията на противника и оценка на нашите възможности, взема оперативни решения и формира задачи на подразделенията.

Тоест, когато в докладите на ВСУ чуете думите "ситуацията е овладяна“, значи е така.